جادوگران و ساحرهها اغلب با لباسهایی به رنگ سبز یا بنفش و یا ترکیبی از این دو رنگ در ملا عام ظاهر میشوند. در بریتانیا مانند بسیاری از کشورهای اروپایی، رنگ بنفش نماد اشرافیگری و همچنین نماد کلیساست. در زمانهای گذشته لباسهای بنفش در زمرهی لباسهای فاخر قرار داشت و تنها افراد متموّل توانایی خرید این لباسها را داشتند. از سویی دیگر انگشتری مخصوص اسقفها نیز نگینی از جنس یاقوت ارغوانی رنگ دارد.
در بریتانیا همواره اعتقاداتی خرافی پیرامون رنگ سبز در جریان بوده است و بر این اساس توصیه میشود که از این رنگ میبایست با احتیاط فراوان استفاده شود. سبز، رنگ مورد علاقهی پریزادها1Fairies است و این موجودات برای پوشش خود به طور معمول از این رنگ استفاده میکنند. از آنجایی که این رنگ نمادی از مرگ و شوربختی است، پوشیدن آن در مراسم عروسی به هیچ عنوان توصیه نمیشود. سبز، رنگ جادوی سیاه است و البته رنگ علامت شوم، همچنین رنگ معجون درخشانی که ولدمورت2Voldemort یکی از جانپیچهای خود را در زیر آن پنهان کرده بود نیز سبز بود و لازم به توضیح نیست که چه میزانی از جادوی سیاه در دل این معجون بکار رفته بود. همانگونه که میدانیم رنگ گروه اسلیترین3Slytherin نیز سبز است.
بنابراین ترکیبی از رنگ سبز و بنفش تداعیگر هر دو وجه هنر جادوگری است، با اصالت و یا فرومایه، مفید و یا مخرّب.
رنگهای مربوط به چهار گروه مدرسهی هاگوارتز نمایانگر عناصر اربعه هستند. رنگ قرمز و طلایی گروه گریفندور4Gryffindor اشاره به آتش دارد. رنگ سبز و نقرهای گروه اسلیترین اشاره به آب، زرد و سیاه گروه هافلپاف5Hufflepuff که یادآور گندم و زمین است اشاره به خاک داشته و همچنین رنگ آبی و برنز گروه ریونکلا6Ravenclaw که تداعیگر آسمان و پر عقاب است، اشاره به هوا دارد.
صورتی ملایم (همچون رنگ میوهی هلو و یا رنگ ماهی سالمون) کمترین ارتباط را با دنیای جادوگری دارد و به همین دلیل است که این رنگ، رنگ مورد علاقهی افرادی همچون خاله پتونیا7Petunia است. از سویی دیگر رنگ صورتی جیغ چنانچه توسط افرادی چون نیمفادورا تانکس8Nymphadora Tonks مورد استفاده قرار بگیرد، به نوعی نمایانگر نوع نگرش این افراد نسبت به دنیای مشنگها9Muggles است. شاید استفادهی تانکس از این رنگ، بیانگر این احساس درونیاش بود که به هیچ عنوان از داشتن پدری مشنگزاده شرمنده و خجل نیست.
در داستان هری پاتر رنگها حتی در نامگذاری دامبلدور10Dumbledore و هاگرید11Hagrid نیز ایفای نقش کردند. آلبوس12Albus (نام کوچک دامبلدور) به معنای رنگ سفید و روبیوس13Rubeus (نام کوچک هاگرید) به معنای رنگ قرمز است. انتخاب این اسامی در ارتباط با علم کیمیاگری است که در کتاب اول مجموعهی هری پاتر نقش مهمی را ایفا میکرد. از دیدگاه نمادگرایی این دو رنگ دارای معانی عرفانی بوده و اشاره به مراحل مختلف فرایند کیمیاگری دارد، فرایندی که به عقیده بسیاری درواقع مسیری عرفانی برای تحول معنوی در انسان است. در ارتباط با این دو شخصیت داستان، هدف من از نامگذاری آنها براساس این دو رنگ درواقع نشان دادن طبیعت کاملا متفاوت اما مکمّل این دو شخصیت بود. قرمز نماد شور و هیجان و احساس و رنگ سفید نماد زهد و پارسایی است. هاگرید مردی خاکی، خونگرم و دارای زور بازو است؛ او ارباب جنگل است. در حالیکه دامبلدور اندیشمندی درخشان، انسانی کامل و تا حدی گوشهگیر است. این دو مرد با وجوه شخصیتی متفاوت اما مکمّل خود، هر کدام به نحوی جای خالی پدر را در زندگی هری پاتر پر کردند.
جالب بود، مخصوصا در مورد دامبلدور و هاگرید .
توی فیلم ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ هم دامبلدو یه لباس تقریبا سفید پوشیده
صورتی جیغ اگه توسط فردی مثل آمبریج استفاده بشه چی ؟
همون طور که میدونیم آمبریج از داشتن مادری مشنگ خجالت زده بوده و حتی پدر جادوگر خودش رو هم اونقدرا خوب نمی دیده که بهش افتخار کنه . به دنبال هر دستاویزی میگشه که بتونه خودش رو اصیل زاده جا بزنه …
آیا صورتی تانکس و صورتی آمبریج با هم متفاوتند ؟
سوال جالبی پرسیدید …..
دقیقا خیلی نکته خوبی گفتی
ما میدونیم که آمریج عاشق صورتی بوده در حالی که تمام تلاشش رو میکرد که خودش رو اصیل زاده جا بزنه! آیا قضاوت این که بگیم رنگ صورتی نشانه مشنگ هاست؟!
به نظرم رنگ صورتی نشانه مظلومیت هست،آمبریج هم بخاطر همین از صورتی استفاده میکرد
سلام وقت بخیر. ممنون که این قصهها رو برامون پست میکنید. فقط امکانش هست که بکگراندش مشکی نباشه؟ چشمامون خیلی اذیت میشه. نتونستم قصه رو کامل بخونم.
مطلب خیلی جالبی بود ممنون
دامبلدور گوشه گیر !!؟؟
غیر ممکنه
دامبلدور ادمی بود که به راحتی با ادما ارتباط میگرفت اما تا جایی که ما دیدیم احساسات درونی خودش رو با کسی درمیون نمیذاشت.