اگر مطالعه این مطلب با زمینه تاریک برای شما آزاردهنده است، روی شمایل خورشید در بالای صفحه کلیک کنید.

اگر از نشریات کم‌تیراژی همچون کویبلر1Quibbler صرف‌نظر کنیم، می‌توان گفت که در تمام بریتانیا تنها یک روزنامهٔ جادویی درست‌وحسابی وجود دارد، روزنامهٔ دِیلی پرافِت2Daily Prophet. دفتر مرکزی این روزنامه در کوچهٔ دیاگون قرار دارد و هر روز صبح توسط پست جغدی تقریباً برای تمام خانه‌های جادوگری در سرتاسر بریتانیا ارسال می‌شود. جادوگران پس از دریافت روزنامه، مبلغ آن را در کیسهٔ کوچکی که به‌پای جغد بسته شده می‌اندازند. در مواقعی که اتفاقات جالب یا هیجان‌انگیزی (مثل پرواز بدون مجوّز فورد آنجلیای پدر رون ویزلی بر فراز بریتانیا) رخ می‌دهد، روزنامهٔ دِیلی پرافِت به‌صورت فوری یک نسخهٔ عصر هم منتشر می‌کند.

روزنامهٔ دِیلی پرافِت را نمی‌توان به طور کامل یک رسانهٔ بی‌طرف به‌حساب آورد و متأسفانه گهگاه شاهد گزارش‌هایی جنجالی و مغرضانه از جانب خبرنگارانی همچون ریتا اسکیتر3Rita Skeeter معروف در این روزنامه بوده‌ایم. این بنگاه خبریِ به‌ظاهر مستقل، تا به امروز در چندین برههٔ زمانی تحت‌فشار وزارت سحر و جادو و یا جریان‌های پرنفوذ، اقدام به مخفی‌کاری و سانسور خبر کرده است. با دقیق شدن در نام این روزنامه می‌توان به انگیزهٔ اصلی صاحبان آن پی برد، در زبان انگلیسی واژهٔ prophet مانند کلمهٔ profit (به معنی سود و منفعت) تلفظ می‌شود. شاید برایتان جالب باشد که مدتی ایدهٔ خلق یک روزنامهٔ جادویی در ذهن من بود که اخبار اتفاقات دنیای جادوگری را پیش از وقوعشان منتشر می‌کرد.

جامعهٔ جادوگری اساساً تمایلی به شنیدن اخبار مرتبط با دنیای سیاست ندارد، البته باید گفت که این موضوع باعث نشده که دِیلی پرافِت دارای خط‌مشی سیاسی نباشد. جادوگران به‌عنوان یک جامعهٔ کوچک، متمایز و گاهی اوقات محصور، عموماً به شنیدن اخبار عامیانه تمایل دارند. خبرهایی نظیر: نتایج لیگ کوییدیچ4Quidditch، اینکه چه افرادی به دلیل نقض قانون بین‌المللی رازداری به دردسر افتاده‌اند، چه قانون دست‌وپاگیری توسط ادارهٔ سوءاستفاده از محصولات ماگلی5Muggle Artefacts تصویب شده است، یا اینکه کنسرت سلستینا واربک6Celestina Warbeck و یا گروه خواهران عجیب7Weird Sisters در چه زمانی برگزار می‌شود.

درحالی‌که دنیای ماگل‌ها به شکلی روزافزون به شبکهٔ اینترنت وابسته می‌شود، به نظر می‌رسد که جامعهٔ جادوگری همچنان به همان شیوهٔ سنّتی نشر اخبار یعنی روزنامهٔ چاپی وفادار خواهد ماند. البته اگر که روزنامه‌های ماگلی نیز حاوی عکس‌های متحرّک بودند، احتمالاً می‌توانستند فروشی مشابه روزنامه‌های جادوگری داشته باشند.

این داستان توسط محمدحسین مدرس‌نیا ترجمه شده و در اختیار وب‌سایت «مرکز دنیای جادوگری» و «دمنتور» قرار گرفته است. کلیه حقوق معنوی و مادی ترجمه متعلق به این دو مجموعه است. استفاده از این ترجمه با ذکر منبع برای مصارف شخصی و غیر تجاری بدون مشکل است. پیشاپیش از اینکه حامی ما برای ادامه خدمات رایگان این دو مجموعه هستید قدردانی می‌کنیم.
, , , , ,

۱۱ دیدگاه

  1. میشه تصاویر هم بذارید ؟ یا مثلا ی خبر رو خودتون بگید ؟ جالب تر میشه (: من در کل سایت شما رو خیلی دوست دارم و به نظرم واقعا لازم نیست که بازنویس شده ی ویزاردینگ ورلد باشه .

  2. ۱۸ سال از اولین باری که کتاب هری پاتر رو خوندم گذشته !!! الان ۳۰سالم شده و هنوز که هنوزه اخبار هری پاتر رو دنبال میکنم.اون اوایل سایت دمنتور و جادوگران بود.
    چقد زود عمر آدم میگذره.امیدوارم که سریال هری پاتر رو هم زودتر بسازن

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری مشخص شده‌اند *